festo
luchtverzorging

Luchtverzorging: The Basics

Festo: MS-Basic - Luchtverzorging - Nieuws

Luchtverzorging: The Basics

Gepubliceerd op: donderdag 15 september 2022

Door: Koen Crauwels

Bron: Festo

De kwaliteit van de perslucht bepaalt voor een belangrijk deel de werking van het pneumatische systeem. Onder meer in termen van efficiëntie, effectiviteit, veiligheid, betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en snelheid. 

Daarom stellen we graag de MS-Basic van Festo voor, een nieuwe serie luchtverzorging. Het is een uitbreiding van de bestaande MS-serie en is gericht op de belangrijkste technische functies van persluchtbereiding. 

Alle componenten uit de MS-serie zijn individueel verkrijgbaar, voor geconfigureerd te bestellen of compleet ready-to-install onder één artikelnummer leverbaar. Ieder component heeft een specifieke functie in de persluchtinstallatie. Onderstaande afbeelding zet alle componenten met bijhorende functie op een rij.

Controle en kwaliteit als basis

Een filterdrukregelaar is het vertrekpunt van ieder pneumatisch systeem. Dit component vervult in één behuizing een controle- én kwaliteitsfunctie. Om het juiste type te kiezen, is capaciteit, functionaliteit, behuizingsmateriaal en grootte belangrijk. Download hier een overzicht van de luchtverzorgingsfuncties.

Filterdrukregelaar

De filterdrukregelaar (LFR), vormt de basis voor de persluchtverzorging in elke machine. Naast de controlefunctie voor het regelen van de druk, kent de LFR een ontvochtingsfunctie en een filtermodule om de luchtkwaliteit te waarborgen. Download hier de werking van een filterdrukregelaar.

Wil je meer info over deze serie? Neem contact op met onze experten..