festo
smoorventiel

Lichtgewicht en aantrekkelijk geprijsd

VFOE: Smoorventiel met terugslagklep - Nieuws

Lichtgewicht en aantrekkelijk geprijsd

Gepubliceerd op: dinsdag 18 oktober 2022

Door: Koen Crauwels

Bron: Festo

Het nieuwe, handmatig instelbare smoorventiel met terugslag-klep VFOE is uitgevoerd met de ‘Push-to-lock’ functie en optimaal geschikt voor standaard toepassingen. Daarbij is dit aantrekkelijk geprijsde ventiel vooral geschikt voor installatie in kleine ruimtes; bijvoorbeeld in de elektronica industrie.

Met het smoorventiel VFOE, is de snelheid van een pneumatische cilinder gemakkelijk handmatig te regelen. Deze compacte en kostenefficiĆ«nte oplossing onderscheidt zich op meerdere vlakken ten opzichte van overige smoorventielen met een terugslagklep.

Veelzijdig

Met de vele ventielfuncties en de talrijke aansluitmaten, voldoet het kunststof smoorventiel VFOE optimaal aan de standaard eisen van de pneumatische automa-tiseringstechniek. Daarbij heeft de component een extreem laag gewicht.

Totaaloverzicht smoorventielen

Het portfolio van Festo op gebied van haakse smoorventielen is samen te vatten in drie segmenten. Download hier het Totaaloverzicht van Smoorventielen.

Luchtafvoer of -toevoer?

Voor een eenvoudige selectie voor de juiste functie, is de VFOE verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Download het document en kom het verschil tussen VFOE LE en VFOE LS te weten.

Download hier onze nieuwe flyer en kom alles te weten over het Smoorventiel met terugslagklep (VFOE).