festo

Perfect voor krappe of lastig bereikbare plaatsen

Festo: de eerste zelflerende sensor - Nieuws

Perfect voor krappe of lastig bereikbare plaatsen

Gepubliceerd op: maandag 25 september 2023

Door: Koen Crauwels

Bron: Festo

Ook op zoek naar sensoren die intuïtief werken en snel inzetbaar zijn? Dan bent u bij Rindus aan het juiste adres!

De zelflerende sensor van Festo is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een veelzijdige sensor, die ook bruikbaar is op lastig te bereiken plaatsen of krappe ruimtes.

De cilindersensor SDBT-MSX lost dankzij de zelfinstellende functie verschillende problemen op waarmee bedrijven vandaag de dag kampen:

-        Automatisch instellen zonder gedoe. Het schakelpunt wordt automatisch bepaald, waardoor nauwkeurige afstelling in de machine niet meer nodig is. U kan meerdere cilinders tegelijkertijd aansluiten.

-        Één type voor alle schakeluitgangen. Programmeer snel via één simpele touch button.

-        Groot en instelbaar detectiebereik. Het schakelraam is makkelijk te programmeren via de flexibele positiedetectie. Verlengen van het schakelsignaal is mogelijk tussen 2 en 15 mm voor vroegtijdige detectie of hoge snelheden, waardoor de sensor ook uitermate geschikt is voor compacte cilinders met korteslag lengtes.

Bij conventionele cilindersensoren moest u zelf het schakelpunt instellen door middel van het handmatig verschuiven van de sensor in de cilindergroef. Daarbij geeft een LED-indicatie het midden van het detectiebereik aan. Deze vorm van installatie kan veel tijd vergen, en is vooral onhandig in lastige of krappe ruimtes.


We hebben ook een demomodel dat we graag aan u tonen. Wenst u meer informatie over deze zelflerende sensor? Download onze informatieflyer.

Wil u de sensor in actie zien? Laat het ons weten! We hebben een demo kit die we graag aan u tonen.