festo
drukregelventiel

Nauwkeurig en hoogdynamisch

Festo: Proportioneel drukregelventie VPPI - Nieuws

Nauwkeurig en hoogdynamisch

Gepubliceerd op: donderdag 17 november 2022

Door: Koen Crauwels

Bron: Festo

Proportionele drukregelventielen zijn ideaal als een toepassing continu andere drukken nodig heeft. De innovatieve VPPI stuurt alle nominale afmetingen direct aan, zonder gebruik te maken van voorstuurventielen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig, ook bij de grotere nominale afmetingen.

Nauwkeurig en hoogdynamisch

Precisie is de kern van de moderne industrie. Proportionele druk- en debietregelventielen spelen daarin een essentiële rol. De VPPI is onderdeel van een breed pakket aan oplossingen.

Keuzehandleiding

Met een proportioneel drukregelventiel is de druk en/of vacuüm in een applicatie te regelen of kan een debiet geregeld worden in een open loop. Met een debiet proportioneel ventiel kan uitsluitend het debiet geregeld worden, geen druk. Download hier de keuzehandleiding voor een overzicht van de meest belangrijke eigenschappen van proportionele ventielen op een rij.

Portfolio overzicht proportionele ventielen

Om duurzaam en efficiënt te produceren is het noodzakelijk om efficiënt met energie om te gaan. Proportionele druk- en debietregelventielen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Bijvoorbeeld om krachten van cilinders te wijzigen of volumes op verschillende drukke te zetten. Download hier het portfolio.

Download hier onze nieuwe flyer en kom alles te weten over het proportioneel drukregelventiel VPPI.